Οι εγκαταστάσεις μας
Σύγχρονο κτίριο
Ένα σύγχρονο κτίριο, επιφάνειας 350 τ.μ. κατασκευασμένο εξ’αρχής ως ειδικό κτίριο για τη λειτουργία σχολείου αποτελεί ένα άνετα κι ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την ευχάριστη & ασφαλή παραμονή των παιδιών στο χώρο. Καινοτομία του σχολείου μας αποτελεί το σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας, το οποίο διαθέτει πυρανίχνευση συνδεδεμένη με συναγερμό και δεξαμενή νερού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια.
Μεγάλος εξωτερικός χώρος
Επίσης, το σχολείο διαθέτει μεγάλο εξωτερικό χώρο, επιφάνειας 250 τ.μ. για τον αυλισμό των παιδιών, ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος και ώστε να εξασφαλίζει ένα άνετο & ασφαλές περιβάλλον. Διαθέτει δάπεδο ασφαλείας, μεγάλης επιφάνειας στον χώρο παιχνιδιού, για να αποτραπούν οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών στην αυλή. Ο χώρος αυτός είναι στεγασμένος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παραμένουν ευχάριστα, χωρίς παρεμπόδιση κατά τους μήνες που η επήρεια του ήλιου θα δημιουργούσε δυσμενείς συνθήκες.
Προσοχή στην αισθητική χώρων
Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική των χώρων. Τα χρώματα, τα σχέδια και ο φωτισμός είναι τέτοια, ώστε να είναι ευχάριστα στα παιδιά. Η επίπλωση είναι ασφαλής, λειτουργική κι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών.
Ευέλικτο μαθησιακό περιβάλλον
Η δημιουργία ενός ανοιχτού, ευέλικτου και γεμάτου με ερεθίσματα μαθησιακού περιβάλλοντος, που διευκολύνει τη μαθησιακή διαδικασία προτρέπει την ενασχόληση των παιδιών με ελεύθερες δραστηριότητες, τους προσφέρει ευχαρίστηση και τα ενθαρρύνει να ερευνούν και να ανακαλύπτουν. Επίσης, κινητοποιεί το ενδιαφέρον και τη θέλησή τους για μάθηση.
Στον πρώτο όροφο ο χώρος είναι οι ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενούνται τα βρέφη 6 μηνών έως 2 ετών.
1. Γραφείο διεύθυνσης κι υποδοχή!
2. Μόνωση – ιατρείο ξεχωριστός χώρος, όπως ορίζει ο νόμος σε περίπτωση ασθένειας, κάποιου παιδιού κατά την ώρα φιλοξενίας του να μπορεί να ηρεμήσει μέχρι την αποχώρηση του.
3. Τουαλέτες επισκεπτών και προσωπικού.
4. Χώρος παρασκευής γάλακτος ,μικρή κουζίνα.
5. Αίθουσα ύπνου βρεφών με μοντέρνες κούνιες.
6. Αίθουσα απασχόλησης των βρεφών με πάτωμα ειδικών προδιαγραφών για την καλύτερη ασφάλεια τους , υλικό και παιχνίδια ανάλογο της ηλικίας τους.
7. Λουτρό βρεφών με μπανιέρες και διαμορφωμένο χώρο για την αλλαγή πάνας.
Στο δεύτερο όροφο είναι οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, για να φιλοξενούνται τα προ-νηπιακά και νηπιακά τμήματα.
1. Αίθουσες με σύγχρονο παιδαγωγικά υλικό και γωνιές ενθάρρυνσης για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.
2. Δύο τουαλέτες εσωτερικά στις τάξεις για καλύτερη εξυπηρέτηση και επιβλέψει του παιδιού.
3. Δωμάτιο ύπνου με κρεβατάκια για τα παιδάκια που επιθυμούν να ξεκουραστούν τις μεσημεριανές ώρες.
4. Κουζίνα για την παρασκευή του φαγητού.